Recre@acro groep 2017-2018

Visie

Bij de recreatoernooien gaat de aandacht vooral uit naar leuke en uitdagende oefenstof voor gymnasten. Het is een recreatief programma met als doel de acrobatische gymnastiek toegankelijk te maken voor recreanten. Voor de kandidaat-wedstrijdgymnasten is dit een wedstrijdvorm met een verlaagde instapdrempel die een doorstroming naar de wedstrijdniveaus vergemakkelijkt. Binnen onze club is het een manier om wedstrijdervaring op te doen. Er plezier aan te beleven en eens een aantal keren op de vloer te kunnen vertoeven.

Categorieën

Recrea balans

8-14 jaar

8 jaar (2010) en maximum 14 jaar

9-14 jaar

Minimum 9 jaar (2009) en maximum 14 jaar

14+

Minimum 8 jaar (2010) en ouder dan 14 jaar

Recrea combinatie

8-18 jaar

Minimum 8 jaar (2010) en minimum 15 jaar

18+

Minimum 8 jaar (2010) en minimum 15 jaar

 

Recrea balans richt zich hoofdzakelijk op het demonstreren van stabiliteit, evenwicht en lenigheid in een eenvoudige choreografie. Er wordt enkel een balansoefening geturnd.

Recrea combinatie richt zich naast stabiliteit, evenwicht en lenigheid op een correct gebruik van meer dynamische elementen met vluchtfasen zoals tempo-elementen en eenvoudige tumbling.  Er zal een combinatieoefening geturnd worden. (balans+tempo)

Binnen elke categorie zijn er duo’s en trio’s. Als duo zal je dus nooit tegen een trio deelnemen.

Kledijvoorschriften wedstrijd

Turnpak zonder shortje is verplicht. Deze samen te kiezen met partners. Uurwerken en sieraden zijn niet toegestaan. De haren dienen zorgvuldig bij elkaar gehouden te worden. Losse, lange haren zijn niet toegestaan.

Jurering

Alle oefeningen worden op 15 punten geëvalueerd. Technische beoordeling (oefeningen) op 10 punten en artistieke beoordeling (dans) op 5 punten. De balansdelen dienen 3 seconden te worden gehouden, anders is er een tijdsfout. (strafpunt). Op de recre@ tornooien geld het principe “iedereen is een winnaar”. Afhankelijk van de punten krijg je een bepaalde kleur medaille.

Aanwezigheden

De gymnasten moeten zo vaak mogelijk op de trainingen aanwezig zijn. Aangezien we deelnemen aan recre@-toernooien is dit belangrijk! Wanneer de gymnast geen 75% aanwezig is geweest, zal deze helaas naar een recreatieve groep verwezen worden.
Afwezigheden worden genomen aan het begin van de training.
Het is erg storend wanneer er gymnasten te laat komen, dus vragen we ook aan de ouders om ervoor te zorgen dat uw kind(eren) op tijd op de training zijn!
Indien de gymnasten toch later naar de training komen, niet kunnen komen of vroeger moeten vertrekken gelieve dit dan te melden. 
Indien een gymnast te laat is of eerder door moet zal er 10 minuten conditietraining gegeven worden aan de volledige groep. Wanneer een tweede, derde, vierde,… gymnast te laat is of vroeger door moet, komen er telkens 5 minuten bij de conditietraining.
Wanneer je partners niet kunnen komen trainen, kan jij wel komen werken aan je kracht, lenigheid en individuele delen.

Kledij

Om te turnen draagt met geschikte kledij, best in turnpak of short met topje.
Geen losse kledij. Lange broeken mogen wanneer het koud is, maar na het lopen bij de opwarming gaan deze uit.
Het is niet toegelaten om juwelen te dragen, dit om kwetsuren te vermijden. Ook geen festivalbandjes! Je kan deze afplakken met tape en anders worden ze doorgeknipt.
Haren worden strak samen gedaan, waardoor er niets in de weg hangt voor de trainster of de gymnast zelf. Niet met een speld, maar met een elastiek!
Iedere gymnast beschikt over een training van de club. Deze worden in september weer besteld.
Per duo of trio heb je een wedstrijdpakje nodig.

Wedstrijden

De gymnasten worden verondersteld om zich gedurende minstens 1 jaar te engageren voor toernooien.
Afwezigheid op de toernooien kan enkel mits doktersattest (dat dateert van de dagen ervoor of de dag zelf) of indien minstens 1 maand op voorhand met de trainster besproken. Indien de gymnast afhaakt, zonder verwittigen of zonder doktersattest, kan het inschrijvingsgeld van de wedstrijd niet meer teruggevorderd worden van de gymfed. Dit wordt dan van de gymnast zelf terug gevraagd.
Het is ten strengste verboden om doping te gebruiken. Indien je medicatie dient te nemen moet je dit meedelen aan de trainsters. Zij hebben een lijst van alle verboden producten en kunnen dit dan nakijken. Ook als je je dokter verwittigt dat je sport kan hij/zij je de juiste toegestane medicatie voorschrijven. Er bestaan voldoende geneesmiddelen op de markt die geen verboden bestanddelen bevatten. Na een positieve dopingtest volgt er een schorsing van een jaar vanuit Gymfed. Dus pas a.u.b. op want zelfs een ‘neurofenneke’ tekent positief. Deze controles komen weinig tot nooit voor, maar kan op ieder niveau gebeuren!
De gymnasten zijn op tijd klaar om de wedstrijdvloer op te gaan. De trainsters zullen niemand gaan zoeken in de zaal.
Zorg dat je haren in een dot zijn bij aankomst in de zaal! De trainsters gaan niet alle haren nog in orde maken.
Wij blijven allemaal tot aan de prijsuitreiking, ongeacht een eigen podiumplaats of niet. Fairplay hoort er ook bij!
De data voor de wedstrijden worden met jullie meegedeeld zodra deze bekend zijn.

Eten en drinken

Flesjes water nemen we mee in de zaal en daar wordt dan ook af en toe gedronken om het ‘blijven plakken’ in de kleedkamers te vermijden. Er mag in geen van beide zalen of kleedkamers nog gegeten worden van het sportcentrum uit.
Ook geen kauwgom tijdens de training!
Indien er jarigen zijn die willen trakteren (moet niet!), kan dit op het einde van de training.

Allerlei

Iedereen geeft zijn gsm aan het begin van de training af en krijgt deze terug op het einde van de training.
Iedereen helpt met het opzetten en afbreken van de zaal. Dus kom tijdig naar de trainingen en blijf niet praten met ouders/gymnasten als we aan het opzetten of afbreken zijn. Het moeten niet altijd dezelfde zijn die het meeste werk verrichten.
Te-laat-komers doen evengoed nog de volledige opwarming in hun ééntje.
‘Ik kan dat niet’ staat niet in het woordenboek van een turnster. De volhouder wint.
De trainsters vinden stilzitters niet leuk! Ook de rest van de groep kan dit erg storen. We komen om bij te leren!
Op feestdagen zijn er geen trainingen.
Indien er in de loop van het jaar dingen mislopen kunnen er nog altijd mondelinge regeltjes bijkomen.

Communicatie

Wij communiceren via een gesloten facebook groep. Indien er ouders niet beschikken over een facebook profiel is er ook een whatsapp groep. Deze groepen dienen enkel voor communicatie over wedstrijden, trainingen, foto’s, … en niet voor afwezigheden. Afwezigheden worden via een privéberichtje, smsje of telefoon gecommuniceerd met een geldige reden (doktersattesten of school uitstappen).

Trainingen

Onze laatste training is op vrijdag 30 juni. In de maand juli trainen we niet en heeft iedereen dus een maand rust. Op vrijdag 4 augustus starten we terug met trainen. De trainingsdagen en uren zullen als volgt zijn voor de rest van het seizoen.

Maandag: 17u30-19u30 (groene zaal)        Groene zaal: Halmstraat 12, 3600 Genk

Vrijdag: 17u-19u (groene zaal)                    Groene zaal: Halmstraat 12, 3600 Genk

Zaterdag: 18u-20u30 (rode zaal)                 Rode zaal: Halmstraat 6, 3600 Genk

Contactgegevens trainers

Anissa Dorane           0468/26 08 97

Eline Achten              0475/68 72 88

Sofie Knapen             0495/75 13 79

Inti Vanmechelen       0486/75 11 80

 

Dan wensen we jullie allemaal een heel leuk seizoen, met goede resultaten, hard werk en veel plezier! En als er nog vragen zijn aarzel zeker niet om tot bij ons te komen of te bellen.

Groetjes en veel succes,
Inti, Eline, Sofie & Anissa


Steun ons via TROOPER

 

 
Facebook DeSeM-HAROP

 
Facebook Acrogym