Buitenschoolse activiteiten in bubbels van 10
Update 27 januari

 Het aantal coronabesmettingen blijft steeds toenemen. Op basis van de stijgende cijfers worden extra maatregelen genomen inzake jeugdactiviteiten. Kinderen jonger dan 12 mogen indoor blijven sporten, kinderen tussen de 12 en 18 jaar kunnen outdoor aan de slag, beide in bubbels van 10.

 Het akkoord dat door de ministers van Jeugd en Sport van de verschillende regeringen op 26 januari bereikt werd, wordt de komende dagen voorgelegd aan het Overlegcomité dat zal beslissen wanneer de nieuwe regels ingaan. Van zodra de beslissing door het Overlegcomité gekend is, zullen wij dit communiceren naar onze leden.

 Mogen er meerdere groepen in één zaal? Mag je outdoor met contact trainen? Telt mijn trainer mee in de 10 personen? Mag een trainer aan meerdere groepen lesgeven? Op deze vragen hebben wij op dit moment geen antwoord. Op basis van de beslissing van het Overlegcomité worden wij door onze federatie ingelicht omtrent de implicaties op onze clubwerking. We zijn er ons van bewust dat deze maatregelen opnieuw een grote impact hebben op onze gymnasten en trainers.

  Meer info op de website van de GYMFED

We herhalen nog eens enkele belangrijke maatregelen:

 • Ben je in (preventieve) quarantaine of moet je thuisblijven van school in afwachting van testresultaten dan kom je NIET trainen.
 • Mondmaskers voor alle gymnasten vanaf het eerste leerjaar verplicht vanaf het betreden van het terrein tot de trainer zegt dat het af mag.
 • Bij het betreden van de zaal dienen de handen ontsmet te worden, mondmasker blijft op tot de trainer zegt dat het af mag.
 • De afstand van 1,5 meter onderling dient behouden te blijven.
 • Bij het verlaten van de zaal dient het mondmasker gedragen te worden en de handen ontsmet te worden.
 • Na elke training moet het gebruikte materiaal ontsmet worden. Persoonlijk materiaal moet door de gymnast ontsmet worden, gezamenlijk materiaal moet door de trainers ontsmet worden.

Gymnasten en/of hun ouders zijn verplicht om besmetting van de gymnast te melden aan de voorzitter: Klinkers Rina (Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.)

Gymnasten riskeren schorsing van de rest van de les bij het niet naleven van de opgelegde maatregelen. De trainer stelt hiervan de ouder(s) en het bestuur in kennis. Bij herhaalde schendingen kan het bestuur een verdere schorsing opleggen.

 Code oranje - gedeeltelijke heropstart trainingen

We hebben van de stad goedkeuring gekregen om de trainingen
voor kinderen van geboortejaar 2008 of jonger terug op te starten.

 Vanaf maandag 9 november starten de wedstrijdgroepen terug op. (Sport-in-Genk park)
Meer info via de trainers.

 Vanaf maandag 16 november starten de recreatieve gymnasten terug met de trainingen. (Turnzaal Boxbergheide).
   Dit op de normale uren. Meer info via de trainers.

Meer info op de website van de GYMFED

Code oranje extra maatregelen vanaf 29 oktober
Aanvulling donderdag 12u00

 Na de publicatie van het ministerieel besluit, dat alle maatregelen voor het hele land moet stroomlijnen, dienen alle indoor sportinfrastructuren verplicht gesloten te worden, ook voor sporters jonger dan 12 jaar.

Spijtig genoeg moeten we dus al onze trainingen voor onbepaalde tijd schorsen.

 Code oranje extra maatregelen vanaf 29 oktober

Vanaf donderdag 29 oktober worden de bijkomende maatregelen voor de sportsector van kracht.

Wat houden deze extra maatregelen in:

 • Kleuters: geen extra beperkingen, zij kunnen verder blijven trainen.
 • Lagere school (<12 jaar): geen extra beperkingen, zij kunnen verder blijven trainen.
 • Middelbaar en ouder (>12 jaar): geen trainingen meer mogelijk.
 • Bij gemengde groepen kunnen de +12 jarigen de trainingen niet meer volgen. Als het aandeel -12 jarigen te klein is kan het zijn dat deze trainingen ook geschrapt worden.

Meer info en/of afspraken krijgen jullie via de respectievelijke trainers. Ook alle vorige maatregelen blijven nog steeds van kracht. Ze dienen strikt opgevolgd te worden. Indien we merken dat gymnasten zich niet aan de afspraken houden worden ze niet meer toegelaten op de trainingen.

Code Oranje vanaf 14 oktober

Vanaf woensdag 14 oktober schakelen we in de sportsector over naar CODE ORANJE. Indoor sporten voor +12 jaar is vanaf dan enkel contactloos toegelaten.

Naar aanleiding van de stijging van de Coronacijfers schakelen we vanaf woensdag 14 oktober over naar CODE ORANJE in de sportsector. Sporten is nog steeds toegelaten, hetzij met striktere beperkingen bij de sporters +12 jaar.

De kleurencodes staan voor de ernst van de Coronasituatie in ons land op dat moment en dus ook voor welke maatregelen er op dat moment gelden. Ook wij volgen deze regels strikt op.

CODE ORANJE - WAT WIJZIGT ER?

 • Indoor +12 jaar: alle sportactiviteiten waarbij ten alle tijden de afstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden, worden verboden. Trainers dienen verplicht een mondmasker te dragen, helpen is toegelaten.
 • Indoor -12 jaar: geen aanpassing

WAT HOUDT DAT PRECIES IN?

Als er impact is voor de trainingsgroep voor jullie zoon/dochter dan krijgen ze meer info via de trainers. Deze dienen strikt opgevolgd te worden. Indien we merken dat gymnasten zich niet aan de afspraken houden worden ze niet meer toegelaten op de trainingen.

Meer info op de website van de GYMFED


Steun ons via TROOPER

 

 
Facebook DeSeM-HAROP

 
Facebook Acrogym